Путін перед Самітом миру вирішив назвати свої умови для «переговорів»

Читать на русском
Путін перед Самітом миру заявив, що нібито готовий до переговорів та назвав умови – Україна має відмовитись від окупованих територій та членства в НАТО.
Фото: росЗМІ

Російський диктатор володимир путін перед Глобальним самітом миру в Швейцарії, куди рф не покликали, заявив, що «хоч завтра готовий до переговорів щодо України».

Його цитують пропагандистські ресурси.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Він також назвав умови для «припинення вогню» в Україні.

«Умови дуже прості: українські війська мають бути повністю виведені із Донецької, Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей. Причому звертаю увагу: з усієї території регіонів у межах їхніх адміністративних кордонів. Як тільки Київ заявить про те, що готовий до такого рішення і почне реальне виведення військ з цих регіонів, а також офіційно повідомить про відмову від планів вступу до НАТО, з нашого боку негайно буде наказ припинити вогонь і розпочати переговори», – заявив путін.

Цей ультиматум він назвав «ще однією реальною мирною пропозицією» і заявив, що якщо Україна та Захід відмовляться, то «це буде їхня відповідальність за кровопролиття».

Путін додав, що росія хоче не заморозки конфлікту, а його припинення, але рф при цьому потрібен «нейтральний, позаблоковий, без'ядерний статус України» та зняття західних санкцій.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попереджав, що росія розробила план щодо зриву Глобального саміту миру, який відбудеться 15-16 червня. Раніше ЗМІ повідомили, що кількість країн та організацій, які підтвердили свою участь у саміті, скоротилася.

Наприкінці травня у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що путін готовий припинити війну проти України «шляхом переговорів про припинення вогню, яке визнає нинішні лінії фронту». Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що путін намагається зірвати саміт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: