Саміт миру у Швейцарії будуть охороняти 4000 мобілізованих військових

Читать на русском
Військові, які будуть діяти до 19 червня, надаватимуть підтримку поліції у виконанні таких завдань, як охорона критично важливих об'єктів, спостереження за повітряним простором і логістика.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Армія Швейцарії мобілізує 4 000 військовослужбовців, які будуть допомагати з охороною глобальнго саміту миру, який відбудеться 15-16 червня.

Про це повідомляє видання El Mundo.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Згідно з інформацією ЗМІ, швейцарська армія з понеділка мобілізувала близько 4 000 військовослужбовців. Вони будуть допомагати у забезпеченні безпеки мирного саміту щодо України, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському місті Бюргеншток. Як відомо, саміт мають відвідати лідери 160 країн світу.

Військові, які будуть діяти до 19 червня, надаватимуть підтримку поліції у виконанні таких завдань, як охорона критично важливих об'єктів, спостереження за повітряним простором і логістика.

Також уряд Швейцарії повідомив, що з 13 по 17 червня в районі саміту діятимуть певні обмеження повітряного простору країни. Це стосуватиметься некомерційних польотів і польотів безпілотників та інших безпілотних об'єктів. Район буде постійно патрулюватися винищувачами F/A 18.

Нагадаємо, Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня на курорті Бюргеншток, неподалік міста Люцерн.

Росію на саміт не запрошували. На заході також не буде представників Китаю та, за інформацією ЗМІ, Саудівської Аравії.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба розповів, як росія намагається зірвати Глобальний саміт миру.

Також у Білому домі прокоментували відсутність Байдена на саміті в Швейцарії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: