Швейцарія офіційно запросила Папу Римського на український саміт миру

Читать на русском
Швейцарія запросила Папу Римського Франциска на саміт щодо української формули миру, який пройде в червні цього року.
фото: ТВА

Президент Швейцарії Віола Амгерд запросила Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру щодо України, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку.

Про це Амгерд заявила в інтерв'ю швейцарському виданню Blick.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Як зазначається, у суботу, 4 травня, Амгерд зустрічалася з понтифіком в Італії і говорила з ним, зокрема, про війну росії проти України та інші «проблемні місця» у світі.

«Ми запросили Святий Престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції», - сказала президентка, коментуючи зустріч з Папою Римським.

При цьому Амгерд підтвердила, що Швейцарія цього тижня розіслала запрошення на саміт, натякнувши, що серед країн-одержувачів є Бразилія, Індія, Китай та Південна Африка.

Згідно зі словами швейцарської президентки, саме присутність якнайбільшої кількості країн буде ознакою успішності Глобального саміту миру.

«Якщо ми зможемо знайти спільний знаменник, це буде вже щось. Ще одним успіхом було б, якби ми змогли підійти до мирного процесу в конкретних термінах. Ми повинні думати наперед – зокрема й про післязавтрашній день», – підсумувала Амгерд.

Нагадаємо, Швейцарія запросила на саміт понад 160 делегацій з усього світу. Він відбудеться 15-16 червня 2024 року у Бюргенштоку.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вже пояснив, чому росію не запрошують на Саміт миру. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що рф має конкретний план, як зірвати Саміт миру.

Також Зеленський розповів, на яких питаннях планує зосередитися Україна під час Саміту миру.

Окрім цього, Єрмак заявив, що Україна зробить все можливе для залучення Пекіна до Саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: