Росія вербує українських дітей, щоб ті підпалювали автівки ЗСУ – деталі від Лубінця

Читать на русском
Спецслужби росії через соцмережі вербують українських підлітків для підпалів автомобілів, які використовуються військовослужбовцями ЗСУ.
Фото: РБК-Україна

Російські спецслужби через соцмережі вербують українських підлітків для підпалів автомобілів, які використовуються військовослужбовцями Збройних Сил України.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець у Telegram.

Росія готує «трирівневий» план дестабілізації України – ГУРТравень буде ключовим місяцем, коли росія застосує трирівневий план дестабілізації України, вважає заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, росіяни пропонують дітям кілька тисяч доларів за такі дії.

«Наразі зафіксовані випадки підпалу авто військових у Києві, Одесі, Дніпрі. Така ситуація та вербування дітей зі сторони рф – черговий спосіб рф дестабілізувати ситуацію в Україні», – стверджує Лубинець.

Він також нагадав, що підпали передбачають кримінальну відповідальність. У зв'язку з цим омбудсмен закликав батьків донести своїм дітям, чому цього робити не варто.

Варто зазначити, що сьогодні правоохоронці повідомляли про те, що у Дніпрі затримали підлітків за підпал військових автомобілів, а у Києві затримали матір та сина. Вони, за версією поліції, підпалили дві машини, пов'язані з військовими.

Раніше повідомлялося, що служба безпеки затримала диверсанта російської ФСБ, який підпалював енергооб'єкти на Одещині.

У ГУР також попереджали про посилення інформаційно-психологічних кампаній росіян, спрямованих на дестабілізацію та розкол українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: