Російська пропаганда створює нові ІПСО за участю поліції та працівників ТЦК: деталі

Читать на русском
Росіяни створюють ІПСО на тимчасово окупованих територіях, які націлені на дискредитацію працівників поліції та ТЦК.
armyinform.com.ua

Росіяни створюють ІПСО на тимчасово окупованих територіях, які націлені на дискредитацію працівників поліції та ТЦК.

Про це йдеться у Telegram Сухопутних військ ЗСУ.

Військові наголошують, що значна частина контенту в соцмережах, де зображені військовослужбовці Збройних Сил, нібито службовці ТЦК та конфлікти з ними – продукти ворожих підрозділів інформаційних операцій.

Сухопутні війська отримали дані про організацію зйомок таких сюжетів на тимчасово окупованій території.

«Елементи типові: люди в українському однострої разом з людьми в формі Національної поліції вступають в конфлікти з «місцевими жителями». Імітуються побиття, в кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які важко визначити», – йдеться у повідомленні.

Одночасно з цим відео поширюються у поганій якості, щоб імітувати їхню достовірність.

«Раніше ворожі фахівці використовували більш професійний монтаж і не досягали результату, а отже - противник удосконалюється. Окрім імітації конфліктів готуються відео, що пов'язують військовослужбовців ТЦК з вживанням спиртних напоїв, наркотиків, у закладах харчування та в супроводі жінок», – додають у Сухопутних військах.

Наголошують, що за останній час у мережі з'явилося кілька подібних відео, які набули значного поширення.

Раніше повідомляли, що росіяни шукають уламки ракет від систем ППО Patriot на окупованих територіях для підготовки нових дезінформаційних операцій на липень 2024 року.

У ГУР також попереджали, що росія в рамках нової ІПСО в Україні може готувати провокації у місцях масового скупчення людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: