Шмигаль розповів, скільки зовнішнього фінансування залучила Україна з початку року

Читать на русском
З початку року партнери надали Україні фінансову допомогу майже на 12 мільярдів доларів США, повідомив Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

З початку року партнери надали Україні фінансову допомогу майже на 12 мільярдів доларів США.

Такими даними поділився прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

У НБУ розповіли, яку суму фіндопомоги від партнерів планують залучити у 2025 роціУкраїнська влада розраховує наступного року отримати від партнерів не менше 25 млрд доларів США зовнішнього фінансування.

«Від початку року ми вже залучили 11,8 млрд доларів зовнішнього фінансування. Розраховуємо, що подальша підтримка буде прогнозованою та стабільною», – розповів він.

Прем'єр зазначив, що наразі влада працює над залученням додаткових коштів. Так, уже у червні очікується надходження 1,9 млрд євро у рамках програми на 50 млрд євро від ЄС.

«Після затвердження Виконавчою радою МВФ четвертого перегляду програми розширеного фінансування очікуємо ще 2,2 млрд доларів», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, кілька днів тому країни G7 затвердили кредит Україні у розмірі 50 млрд доларів під заставу доходів від заморожених російських активів.

США, у свою чергу, пообіцяли додатково виділити 1,5 млрд доларів на енергетику та гуманітарну допомогу Україні. Крім того, у липні Україна має отримати перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: