Кулеба про повернення українців з-за кордону: потрібно знайти правильні слова та інструменти

Читать на русском
Влада повинна знайти правильні слова у спілкуванні з громадянами, які виїхали з України. Таку думку висловив голова МЗС Кулеба.
Фото: РБК-Україна

Влада має знайти «правильні слова» у спілкуванні з громадянами, які виїхали з України у зв'язку з повномасштабним вторгненням рф.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його цитує Укрінформ.

Війна в Україні: як змінювалася кількість біженців, які планують повернутись додомуКількість біженців, які планують повернутися до України, зменшилась. Докладніше – на інфографіці.

«Потрібно знайти правильні слова, правильні інструменти та правильну взаємодію», – заявив Кулеба, додавши, що українців за кордоном «не можна дотискати» у цьому питанні.

За його словами, уряди країн-союзників, з одного боку, задоволені тим, що наші громадяни у них живуть, працюють та адаптуються в їхніх суспільствах, а з іншого – «хочуть допомогти нам повернути їх».

Міністр також підкреслив, що серед українців за кордоном є і ті, кому нікуди повертатися, або ж не мають можливості приїхати в Україну через хворобу, або необхідність догляду за близькими.

«Я думаю, якщо цю групу відставити вбік, для решти українців, які зараз за кордоном, ми всі присутні в цій залі, ті, хто сьогодні складає сесію в університетах, ходять на роботу в полях, на заводах, у бізнесі, наочний доказ того, що в Україні можна жити, розвиватися і ростити дітей», – вважає міністр.

Нагадаємо, що 23 квітня МЗС перестало надавати консульські послуги чоловік віком від 18 до 60 років. Заборона діяла майже місяць, після чого запровадили додаткову вимогу для отримання документів. Кулеба тоді заявив, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язку захищати Батьківщину.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські біженці мають повернутися на батьківщину та взяти участь у відновленні країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: