Перегукується з кампанією Трампа: Угорщина обрала гасло для головування у Євросоюзі

Читать на русском
Угорщина під час майбутнього шестимісячного головування в Раді ЄС використовуватиме гасло Зробимо Європу знову великою.
Фото: Hungary Today

Уряд Угорщини під час майбутнього шестимісячного головування в Раді ЄС використовуватиме гасло «Зробимо Європу знову великою» (Make Europe Great Again).

Про це повідомив міністр у справах Європи Янош Бока, його слова наводить Politico.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Слоган схожий на фразу «Make America Great Again», яку експрезидент США Дональд Трамп використав у ході передвиборчої кампанії 2016 року. При цьому Бока заявив, що їхнє гасло не має нічого спільного з кампанією Трампа.

«Це лише посилання на активне президентство. Це насправді демонструє очікування того, що разом ми маємо бути сильнішими, ніж окремо. Але ми також повинні залишатися тими, хто є, коли ми об'єднуємося», – сказав чиновник.

У Будапешті додали, що уряд країни робитиме активні зусилля щодо просування процесу розширення ЄС, і «ми хочемо зробити істотні кроки щодо Молдови, Грузії та України».

Крім того, країна використовуватиме своє головування для запровадження нової, «орієнтованої на фермерів» сільськогосподарської угоди та роботи над «ефективнішим захистом зовнішніх кордонів».

Угорський уряд також представив кубик Рубіка як свій логотип, який Бока описав як «сутність угорського генія».

Нагадаємо, Угорщина головуватиме в ЄС з липня по грудень 2024 року. Нещодавно прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що має намір створити проросійську коаліцію у новому складі Європарламенту.

Він також заявив, що Дональд Трампі міг би за один день досягти припинення вогню в Україні та розпочати переговори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: