Все залежить від темпів мобілізації: у Раді спрогнозували терміни внесення законопроєкту про демобілізацію

Читать на русском
Законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до парламенту вже восени, за умови, що в країні збережуться нинішні темпи мобілізації.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до Верховної Ради вже восени, за умови, що в країні збережуться нинішні темпи мобілізації.

Про це заявив секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко у коментарі Українській правді.

У Раді заявили, що за травень в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяцівПротягом травня до української армії мобілізували більшу кількість військовозобов'язаних, ніж за останні кілька місяців загалом.

За його словами, Генеральний штаб задоволений нинішніми темпами мобілізації. Більше того, кількість мобілізованих перевищує очікування військових і вони сподіваються, що ця тенденція буде зберігатися.

«Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються та підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати та вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію», – стверджує нардеп.

Він додав, що з урахуванням нинішніх реалій відповідний законопроєкт має бути готовим приблизно до жовтня.

Нагадаємо, спочатку норми про демобілізацію були присутні в урядовому законопроєкті про демобілізацію. Однак за два дні до розгляду у другому читанні оборонний комітет Ради виключив демобілізацію та ротацію з документа.

У квітні у міністерстві оборони заявляли, що відомство спільно з Генштабом ЗСУ вже працює над законопроєктом про демобілізацію військовослужбовців.

Раніше соціологи з'ясували, як українці оцінюють новий закон про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: