Від мобілізації забронювали 90% рятувальників і поліцейських – глава МВС

Читать на русском
В уряді ухвалили рішення надати бронь від мобілізації 90% співробітників ДСНС та Національної поліції.
Фото: dsns.gov.ua/

В уряді ухвалили рішення надати бронь від мобілізації 90% співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

Бронювання працівників від мобілізації: як це працюєНа інфографіці – як працює бронювання від мобілізації працівників критично важливих підприємств.

«Відповідно до Постанови Кабінету міністрів, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення міністра внутрішніх справ. Відповідно прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції», – пояснив він.

У той же час для решти 10% працівників цих відомств діє наступний порядок:

  • співробітники ДСНС без броні зможуть мобілізуватися до лав ЗСУ, Національної гвардії чи Державної прикордонної служби.

  • поліцейські, які підлягають мобілізації, зможуть приєднатися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

Клименко підкреслив, що стосовно рятувальників позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були заброньовані у повному складі.

Нагадаємо, наприкінці травня на сайті Кабміну було зареєстровано петицію з вимогою передбачити бронь від мобілізації для всього особового складу пожежної охорони, служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту. За кілька днів вона набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Також повідомлялося, що Кабмін незабаром ухвалить постанову, яка міститиме перелік спеціальностей, що не підлягають призову до ЗСУ по мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: