Експосадовицю РДА на Одещині визнали винуватою, але у справі спливли строки

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишньої посадової особи однієї з райдержадміністрацій на Одещині.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою у зловживаннях колишню виконувачку обов'язків начальника юридичного відділу апарату Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області Світлану Анчеєву, але звільнив її від відповідальності через сплив строків давності.

Такий вирок 14 червня виніс ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у справі спливли строки ще у 2020 році, втім Анчеєва хотіла отримати виправдувальний вирок і не просила про закриття справи за строками давності. Суд визнав її винуватою у зловживаннях і призначив 4 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади у державних органах та органах місцевого самоврядування, державних установах та підприємствах, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 17 000 грн. Однак її звільнили від відповідальності через строки давності.

«(Анчеєву Світлану Леонідівну – ред.) визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, та призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки... Звільнити (Анчеєву – ред.) від призначеного покарання у зв`язку із закінченням строків давності. Стягнути з (Анчеєву – ред.) на користь держави витрати на залучення експертів у сумі 19 322,42 грн. Арешт земельних ділянок, накладений ухвалою слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 26.02.2019, - скасувати», – йдеться у вироці суду.

Нагадаємо, суд звільнив від відповідальності директора державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» Національного наукового центру Інститут Таїрова Національної академії аграрних наук Петра Подоляна, Олексія Яковенко та Михайла Жидкова. Інших обвинувачених, а саме директора Інституту Таїрова В'ячеслава Власова та Сергія Баркара будуть судити у загальному порядку. Пізніше суд звільнив від відповідальності й колишнього голову Держкомзему в Овідіопольському районі Одеської області Олексія Стадника.

За версією слідства, Подолян, Власов та інші зловживали службовим становищем. У результаті їхніх дій було відчужено низку земельних ділянок із державної власності загальною площею 10,73 га. Цю землю потім поділили на 140 ділянок і передали у приватну власність для ведення садівництва третім особам. Таким чином, державі було завдано збитків на 20,94 млн грн.

Зазначимо, що вказану справу спочатку розслідувала одеська поліція і лише в лютому 2019 року слідчі повідомили фігурантам про підозру. Пізніше провадження передали НАБУ, тобто за рік до закінчення строків давності у справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: