У НАТО стурбовані тим, що росія може підтримати ракетну та ядерну програми КНДР

Читать на русском
Генсек НАТО заявив, що візит путіна до Північної Кореї підтверджує тісний зв'язок між росією та авторитарними державами.
Getty Images

НАТО стурбоване підтримкою, яку росія може надати для ракетних та ядерних програм Північної Кореї.

Про це сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи візит володимира путіна до Пхеньяну, передає Reuters.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Ми, звичайно, також стурбовані потенційною підтримкою, яку росія надає Північній Кореї, коли справа доходить до підтримки її ракетних та ядерних програм», – сказав Столтенберг.

«Візит путіна до Північної Кореї демонструє та підтверджує дуже тісний зв'язок між росією та авторитарними державами, такими як Північна Корея, а також Китаєм та Іраном», – додав він.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на спільному брифінгу зі Столтенбергом додав, що візит путіна до Північної Кореї є ознакою його запеклого бажання зміцнити відносини з країнами, які можуть підтримати його війну проти України.

Нагадаємо, російський диктатор путін у середу, 19 червня, прибув до Північної Кореї. Це його перший візит до КНДР за 24 роки.

До цього моменту Північна Корея поставила росії вже близько 5 мільйонів артилерійських снарядів, а також балістичні ракети.

За інформацією західної розвідки, в обмін на постачання зброї росія розблокувала частину активів КНДР у своєму банку, заморожених санкціями ООН.

Крім того, ЗМІ повідомили, що росія всупереч санкціям ООН почала постачати нафту безпосередньо до Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: