Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Читать на русском
Данія надала 19-й пакет військової допомоги Україні, який дозволить інвестувати в українське виробництво.
фото EPA

Данія оголосила про 19-й пакет військової підтримки Україні, в якому, серед іншого, є обладнання для підтримки винищувачів F-16.

Про це повідомило Міноборони Данії.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

Повідомляється, що новий пакет допомоги передбачає укладання низки різних угод із союзниками щодо закупівель та передач з боку союзної оборонної промисловості.

Серед іншого буде передано більше обладнання для підтримки F-16, які надасть Данія. Також буде зроблено пожертвування із запасів Збройних сил Данії.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен заявив, що Україна, як і раніше, потребує значної військової підтримки через тривалу російську агресію.

«Але у нас також є зобов'язання Данії щодо безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, яка допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки у короткостроковій та довгостроковій перспективі», – додав Поульсен.

У двох останніх пакетах допомоги для інвестицій в українську оборонну промисловість було зарезервовано загалом 1,2 млрд датських крон (понад 170 млн доларів – ред.).

У міністерстві зазначили, що новий пакет дозволяє розподілити 1,2 млрд крон таким чином, щоб Міністерство оборони могло швидко задовольнити потреби України.

Нагадаємо, Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме у виробництво зброї в Україні. Раніше Данія надала додаткові кошти на відновлення української енергосистеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: