Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме у виробництво зброї в Україні

Читать на русском
Україна та Данія підписали меморандум про закупівлю озброєння та техніки в українських виробників.
mil.gov.ua

Україна та Данія підписали меморандум про закупівлю озброєння та техніки у українських виробників.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

НАТО готове й надалі щороку вкладати 40 млрд євро у військову підтримку України – генсекСтолтенберг заявив, що НАТО щорічно допомагає Україні на 40 млрд доларів і має робити це й надалі.

Умєров зазначив, що Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестує свої кошти у виробництво озброєння на території України.

«Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні та здатна відповідати найвищим стандартам», – сказав міністр.

«Важливість цього документу полягає в тому, що сторони домовились про процедуру, за якою буде здійснюватись фінансування. Тож надалі цей процес відбуватиметься швидше. Більш того, цей механізм може бути реалізований також в рамках подібних домовленостей з іншими нашими партнерами. Ми вдячні уряду Данії за послідовність у своїй підтримці та конструктивний діалог, який призводить до реальних результатів», — додав заступник міністра зі стратегічних галузей Сергій Боєв.

Нагадаємо, навесні Данія вже заклала близько 28,5 млн доларів на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

Також Данія обіцяла надати ЗСУ новий пакет військової допомоги вартістю 5,6 млрд данських крон (приблизно 750 млн євро).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: