Загострення біля Борової: в Харківській ОВА допускають примусову евакуацію дітей

Читать на русском
Влада розглядає можливість примусової евакуації 33 дітей з населених пунктів на Харківщині, неподалік Борової.
фото ХОДА

У напрямку селища Борова на Харківщині спостерігається збільшення кількості обстрілів росіян. Ворог знищує цивільну інфраструктуру. Тому в ОВА розглядають можливість евакуації сімей із дітьми.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Росіяни можуть готувати ще один наступ на Харківщині – Deep StateОкупанти на тлі невдач у Вовчанську наростили ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу неподалік Борової.

За його даними, зараз на території Борівської громади загалом проживає 580 дітей.

«Розглядаємо можливість примусової евакуації 33 дітей з 5 населених пунктів «помаранчевої зони»: Загризове, Богуславка, Шийківка, Маліївка, Нова Кругляківка. Розглянемо це питання на Раді оборони області», – написав він.

Крім цього з території громади евакуювали 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 3 дитини евакуйовано до Волинської області, 2 дитини — до Харкова, 4 дитини до Ізюму, 1 дитину до Закарпатської області.

Глава ОВА заявив, що армія рф втрачає особовий склад, але щотижня прибувають нові мобілізовані. Проте ЗСУ тримають позиції.

Нагадаємо, у травні із чотирьох районів Харківщини примусово евакуювали дітей. У червні на Донеччині вирішили евакуювати дітей з Лиману та ще шести сіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: