Росіяни можуть готувати ще один наступ на Харківщині – Deep State

Читать на русском
Окупанти на тлі невдач у Вовчанську наростили ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу неподалік Борової.
фото DeepStateUA

Російські військові підтягнули сили і готують наступ у напрямку селища Борова у Харківській області.

Про це повідомив проект DeepState у вівторок, 18 червня.

Імпульс наступу росіян на Харківщині зупинився – СалліванРосійський наступ на Харківщині застопорився після дозволу США атакувати об’єкти на території рф, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Як повідомляється, армія рф наростила ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу та 450 одиниць військової техніки, з яких 200 артилерійських систем, на ділянці від Райгородки до Нововодяного, приблизно за 20 км від селища Борова.

«Мета очевидна – спроба повторити минулорічний наступ на Борову», – йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, зараз протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, але сили залишаються невідповідними: ворог переважає кількістю, застосовує додаткові підрозділи та веде інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

Повідомляється, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, представлених 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських.

Крім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність Шторм V, Чорна мамба, Фіксики та ПВК Патріот. Для підтримання порядку прибув підрозділ БАРС-14.

Нагадаємо, росія розпочала наступ на півночі Харківщини 10 травня, але він фактично провалився. Ворог не зміг захопити Вовчанськ, більшу частину міста зараз контролюють ЗСУ. За даними головкому ЗСУ, армія рф загрузла у Вовчанську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: