Імпульс наступу росіян на Харківщині зупинився – Салліван

Читать на русском
Російський наступ на Харківщині застопорився після дозволу США атакувати об’єкти на території рф, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.
Фото: Reuters

Наступ російських військ на Харків «застопорився» після того, як США частково зняли обмеження для ЗСУ на використання американської зброї для нанесення ударів по цілях на російській території.

Про це заявив радник президента Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, передає CBS News.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За його словами, Харків усе ще перебуває під загрозою, але росіяни не змогли досягти суттєвого прогресу за останні дні у цьому регіоні.

Також радник Байдена, коментуючи дозвіл США бити американською зброєю по російській території, сказав, що надати такий дозвіл з боку президента США було «здоровим глуздом».

«Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту і відсічі агресивним російським військам», – запевнив Салліван.

Нагадаємо, нещодавно президент Джо Байден дозволив Україні бити по території росії зброєю США, проте пізніше уточнив, що США не дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по Москві або Кремлю.

5 червня стало відомо, що ЗСУ вже використовували американську зброю для завдання ударів по території росії.

Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що дозвіл українським військовим завдавати обмежених ударів по території росії американською зброєю буде «дуже корисним для українців у майбутньому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: