Росії не вдалося реалізувати Харківську операцію, ЗСУ посилять напрямок – Зеленський

Читать на русском
Росії не вдалося реалізувати свою операцію в Харківській області, тепер українські військові ще більше посилять цей напрямок.
president.gov.ua

Росії не вдалося реалізувати свою операцію в Харківській області, тепер українські військові ще більше посилять цей напрямок.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

За його словами, сьогодні він обговорив загальну ситуацію на фронті з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським. При цьому Зеленський назвав дуже вагомим результатом те, що росіянам не вдалося реалізувати Харківську операцію.

«Дуже вагомий результат – те, що російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію. Максимально їх зараз стримуємо і знищуємо російські підрозділи, які заходять на нашу землю та тероризують Харківщину. Напрямок - посилено. І буде ще посилено», – заявив він.

Зеленський також підкреслив, що ведеться робота над тим, щоб забезпечити більше резервів українській армії.

«Зараз завдяки перемовинам і зустрічам у Франції ми маємо нові рішення для української оборони – від Франції та Сполучених Штатів. Дякую, друзі! Є прогрес і по артилерії, включно з виробництвом в Україні снарядів калібру 155, готуємо нову виробничу платформу. Буде також більше можливостей у нашої бойової авіації та РЕБ. Дякую Франції та Еммануелю особисто за його ініціативу та підтримку наших пропозицій щодо тренування наших воїнів і забезпечення бригад. Разом ми готуємо нову системну основу для тренування підрозділів української армії», – додав він.

Нагадаємо, російська армія зазнає значних втрат на Харківському напрямку. Тому лави окупантів поповнюють військами з Херсонської області.

Також стало відомом, що у Харківській області вночі 8 червня розпочалися бойові зіткнення біля Вовчанська. Наразі більша частина міста належить Силами оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: