У США уточнили межі, на які поширюється дозвіл застосування американської зброї по рф

Читать на русском
В США уточнили, що межі застосування американської зброї поширюється не лише на Харківський напрямок.
Getty Image

В США уточнили, що межі застосування американської зброї поширюється не лише на Харківський напрямок.

Про це розповів представник Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Україна може використовувати американську зброю для свого захисту і бити по військах рф поблизу кордону там, де це необхідно.

Відомо, що на питання журналіста, щодо того, чи дозвіл на удари по рф стосується не лише захисту Харкова, а й інших регіонів – як Сумська область, представник Ради нацбезпеки США сказав, що Україна може захищатись, так, як це необхідно.

«Це поширюється на те, щоб українці могли захищатись. Так – через кордон проти атак рф, які звідти надходять», – заявив Карпентер.

Державний секретар США Ентоні Блінкен же сказав, що умови використання американської зброї будуть коригувати.

«Ми будемо адоптуватися і підлаштовуватися і надалі. Ми будемо забезпечувати Україну зброєю, якої вона потребує», – наголосив чиновник.

Варто додати, що газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела написала, що США дозволили Україні використовувати не лише установки HIMARS, але керовані боєприпаси GMLRS та артилерію для ударів по території рф. Проте це не поширюється на використання балістичних ракет ATACMS.

Раніше повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по території росії, але лише у прикордонному з Харковом регіоні.

Згодом президент України Володимир Зеленський прокоментував дозвіл США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: