«Подивимося на практиці»: Зеленський прокоментував дозвіл США на удари по рф

Читать на русском
Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримала повідомлення від американської сторони про дозвіл бити по росії. Але хоче побачити це на практиці.
Фото: PA

Президент Володимир Зеленський сьогодні вранці отримав повідомлення про те, що США дозволили завдавати обмежених ударів по території росії.

На пресконференції у Швеції він зазначив, що хотів би побачити на практиці як це буде.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Ми отримали повідомлення від американської сторони. Сьогодні рано-вранці, я отримав це повідомлення від своїх військових – я не можу розповісти вам докладніше, я хочу побачити на практиці, що буде. Але я думаю, що в будь-якому випадку це якийсь крок уперед до тієї мети, яку ми обговорювали раніше, щоб дати можливість захистити наших людей, які мешкають у селах через кордон», – цитує Зеленського Guardian.

Він також відповів на запитання, чи очікує він обмежень на використання винищувачів F-16: «На сьогоднішній день я не знаю подробиць, як ми можемо використовувати наші майбутні літаки F-16».

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдана дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по території росії, але лише у прикордонному з Харківом регіоні.

Слідом за Штатами уряд Німеччини дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії.

Раніше до цього закликав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: