Данські винищувачі F-16 можуть бити по цілях в росії – міністр

Читать на русском
Винищувачі F-16, які Україна отримає від Данії, ймовірно, вже цього літа, зможуть завдавати ударів по цілі в рф.
Фото: Getty Images

Україна може використовувати данські винищувачі F-16 для ударів по військових цілях на території росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен, повідомляє Європейська правда у четвер, 30 травня.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

На брифінгу в Брюсселі у нього запитали, чи отримає Україна дозвіл використовувати F-16, які їй передала Данія, для ударів по об'єктах на території росії.

«Якщо говорити коротко, то так», – сказав Расмуссен.

Він зазначив, що ще під час обговорення цього питання з комітетом із закордонних справ у парламенті Данії, «ми спочатку чітко дали зрозуміти, що оскільки тут мається на увазі самооборона, то очевидною є можливість атакувати військові об'єкти на території агресора».

Як відомо, Данія може стати першою країною, яка передасть Україні F-16. Очікується, що вони потраплять на фронт уже у червні. Йдеться про 19 винищувачів.

Нагадаємо, вже понад 10 країн дозволили Україні бити зброєю, яку вони надають, по території росії. Очікується, що невдовзі дозвіл можуть надати й США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: