ВАКС не скасував підозру фігуранту справи про землю на Київщині

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для скасування повідомлення про підозру, вручене депутату однієї з сільрад на Київщині.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив з підозрою депутата Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області Олега Швидкого. НАБУ і САП вважають його причетним до справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 12 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні скарги адвоката, поданої в інтересах (Олега Швидкого – ред.), на повідомлення про підозру у кримінальному провадженні – відмовити», – йдеться в рішенні.

Захисник депутата подав апеляційну скаргу на це рішення.

Як відомо, ВАКС відправив під нічний домашній арешт депутата Швидкого. На Швидкого також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: