У Кабміні озвучили очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Читать на русском
В уряді очікують, що у рішеннях Вашингтонського саміту НАТО будуть формулювання щодо незворотності євроатлантичного курсу України.
Фото: РБК-Україна

В уряді очікують, що у рішеннях Вашингтонського саміту НАТО будуть формулювання щодо незворотності євроатлантичного курсу України.

Заяву на цю тему зробила віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Інтерфакс-Україна.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

«Наші очікування у контексті євроатлантичної інтеграції залишаються незмінними: членство. І формулювання мають значення, хоча, звісно, ​​як країна, яка бореться за своє виживання третій рік поспіль, ми пріоритизуємо конкретні дії», – заявила вона.

За словами чиновниці, союзники вже усвідомлюють небезпеку будь-яких «словесних двозначностей щодо інтеграції України».

«Стабільна безпрецедентна підтримка громадян України членства в НАТО цементує незворотність євроатлантичного курсу. Україна не буде «сірою зоною», це питання нашого виживання. Сподіваємося, що у рішеннях союзників на саміті буде закріплено цю позицію», – резюмувала Стефанішина.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що цьогорічний саміт НАТО має зосередитися на створенні дорожньої карти вступу України.

Також повідомлялося, що НАТО на липневому саміті надасть Україні пакет безпеки, який служитиме «мостом» до членства.

Водночас, низка союзників України скептично оцінює перспективу вступу України до блоку найближчим часом і радить зосередитись на поточних викликах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: