Зеленський затвердив склад делегації для переговорів з ЄС

Читать на русском
Президент України підписав указ, яким затвердив склад делегації України для участі у переговорах про вступ із Європейським Союзом.
Фото: informator.ua

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах з Європейським Союзом про вступ.

Указ опублікували на сайті Офісу президента.

Шмигаль назвав наступний крок після старту переговорів щодо вступу в ЄСПісля старту конференції Україна-ЄС 25 червня розпочнуться детальні технічні переговори, заявив Шмигаль.

Делегацію для переговорів про вступ із ЄС очолить віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

До складу делегації також увійшли голова ОП Андрій Єрмак та його заступники Ірина Мудра та Ігор Жовква, заступниця голови департаменту ОП з питань євроінтеграції Марія Марченко, перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко, торговельний представник України Тарас Качка, заступник голови МЗС Євген Перебийніс, посол України при ЄС Всеволод Ченцов.

В Указі також згадуються заступники і перші заступники усіх українських міністерств, а також Руслан Стрілець, який очолює Міністерство довкілля та захисту природних ресурсів.

Крім того, до складу делегації увійшли генеральний директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков, голова Державної служби статистики Ігор Вернер, очільник Антимонопольного комітету Павла Кириленка, заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук, член Нацкомісії з цінних паперів Максим Лібанов.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що посли країн Європейського Союзу підтвердили готовність розпочати переговори щодо членства з Україною та Молдовою у вівторок, 25 червня.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країн до ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: