Україна та Євросоюз погодили текст безпекової угоди

Читать на русском
Переговірні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання.
Getty Images

Україна та Євросоюз завершили роботу над текстом безпекової угоди. Незабаром документ буде підписано.

Про це повідомив Офіс президента у середу, 19 червня.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

Так, заступник керівника ОПУ Ігор Жовква провів завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди з ЄС із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом.

«Переговірні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання вже найближчим часом», – йдеться у повідомленні.

В ОПУ зазначили, що безпекову угоду з ЄС буде укладено на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку Європейський Союз разом із країнами G7 схвалив у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, Україна уклала вже 18 угод безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією та США.

З Японією та США угоди було підписано 13 червня на саміті G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: