Замах на казахського опозиціонера у Києві: правоохоронці встановили виконавців

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру двом виконавцям замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві. Вони переховуються.
news.telegraf.com.ua

Правоохоронці встановили виконавців замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова у Києві.

Інформація про це є на сайті Офісу генпрокурора.

Там опубліковано повідомлення про підозру громадянам Казахстану – Алтаю Жаканбаєву (1988 року народження) та Мейраму Каратаєву (1991 року народження).

Як йдеться у документах, слідство встановило, що Жаканбаєв та Каратаєв отримали від невстановлених осіб замовлення на умисне вбивство Садикова.

У столиці підозрювані мали стежити за Садиковим: вивчити його звички, розпорядок дня, маршрути пересування тощо. 18 червня Жаканбаєв і Каратаєв вчинили замах на життя казахського опозиціонера (стріляв Каратаєв), але він вижив і перебуває у лікарні у тяжкому стані.

Після замаху підозрювані втекли з місця злочину і за невстановлених обставин позбулися вогнепальної зброї – пістолета з глушником.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова було скоєно у Шевченківському районі Києва. У момент стрілянини він перебував в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала.

Садиків з 2014 року живе у Києві – на батьківщині проти нього порушено низку кримінальних справ. Проте президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що правоохоронці готові підключитися до розслідування замаху.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: