У ДПСУ розповіли, чи несе Україні загрозу раптова перевірка військ у Білорусі

Читать на русском
Раптова перевірка військ, яку 21 червня розпочала проводити Білорусь, не становить сьогодні загрози для України.
mediacenter.org.ua

Раптова перевірка військ, яку 21 червня розпочала проводити Білорусь, не становить сьогодні загрози для України.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

Станом на суботу, 22 червня, з білоруського боку кордону не спостерігається скупчення військ чи особового складу. Наразі загрози для України немає.

«Білорусь постійно проводить то навчання, то перевірку військ. Але, якщо говорити про загрозу, коли Росія там тримала свої війська і їх чисельність могла складати до 12 тисяч військовослужбовців, то на цей момент у Росії на цьому напрямку немає підрозділів, які б вона могла застосувати проти України», – розповів Демченко.

За словами речника, за тим, що відбувається з того боку кордону, постійно спостерігає розвідка. Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, Білорусь 21 червня розпочала раптову перевірку готовності до виконання завдань з'єднань та військових частин збройних сил. Її проводитимуть на полігонах та на ділянках місцевості у Брестській та Гомельській областях.

Зазначимо, у Білорусі заявили, що фіксують «збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною». При цьому в лютому країна вже звинувачувала Україну в «зосередженні на кордоні ударного угруповання військ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: