Білорусь розпочала раптову перевірку готовності армії

Читать на русском
У Білорусі розпочали раптову перевірку готовності з'єднань та військових частин збройних сил. Будуть задіяні сили спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.
Ілюстративне фотоtwitter.com/GrishinMax

Білорусь сьогодні, 21 червня, розпочала раптову перевірку готовності до виконання завдань з'єднань та військових частин збройних сил.

Про це повідомляє Міноборони країни.

Лукашенко заявив, що Білорусь «не хоче воювати, але готується до війни»Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче воювати і не хоче чужої землі, але готується до війни.

У перевірці братимуть участь військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.

«На першому етапі буде відпрацьовано питання оперативного заняття призначених районів, підготовки їх в інженерному відношенні, організації охорони та оборони, заступлення на бойове чергування. Надалі військові частини та підрозділи мають виконати навчально-бойові завдання», – заявили в Міноборони.

Перевірку проводитимуть на полігонах та на ділянках місцевості у Брестській та Гомельській областях.

Напередодні, зазначимо, у Білорусі заявили, що фіксують «збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною». При цьому в лютому країна вже звинувачувала Україну в «зосередженні на кордоні ударного угруповання військ».

Нагадаємо, 7 травня Білорусь розпочала перевірку носіїв тактичної ядерної зброї. 11 червня разом із росією Білорусь розпочала другий етап тактичних ядерних навчань: країни відпрацьовували підготовку до спільного ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: