У Казахстані затримали одного з підозрюваних у замаху на опозиційного журналіста у Києві

Читать на русском
Підозрюваний у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєв був затриманий на території Казахстану.
Айдос СадиковФото: Радіо Свобода

Підозрюваний у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєв був затриманий на території Казахстану.

Про це повідомила генеральна прокуратура країни у Telegram.

Замах на казахського опозиціонера у Києві: правоохоронці встановили виконавцівПравоохоронці повідомили про підозру двом виконавцям замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві. Вони переховуються.

Там зазначили, що Жаканбаєв самостійно звернувся до органів внутрішніх справ республіки. Його допитали та затримали за підозрою у скоєнні цього злочину.

Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення місцезнаходження другого підозрюваного – Мейрама Каратаєва.

«Правоохоронні органи України, виявляючи оперативність та професіоналізм, у найкоротші терміни встановили осіб, які вчинили цей злочин. Генеральною прокуратурою направлено міжнародне слідче доручення про надання матеріалів кримінальної справи про причетність Жаканбаєва та Каратаєва до скоєного злочину», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова був скоєний 18 червня у Шевченківському районі Києва. У момент стрілянини він перебував в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала.

Садиков з 2014 року живе у Києві – на батьківщині проти нього порушено низку кримінальних справ. Проте президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що правоохоронці готові допомогти з розслідуванням замаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: