Понад 300 окупантів здалися в полон у рамках проекту «Хочу жити» – ГУР

Читать на русском
ГУР відзначила, що серед окупантів значно зросло бажання здаватися в полон. Це може бути пов'язано з активізацією ворожого наступу.
Фото ілюстративне: ЗСУ

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України відзначають збільшення кількості звернень від російських військових, які бажають здатися в полон.

Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

У ГУР пояснили, чому росіяни відмовилися від наступу на СумщинуОскільки на Харківському напрямку ситуація у росіян пішла не за планом, то вони не спромоглися розвинути свої плани далі.

За його словами, останнім часом таких випадків побільшало. Це може бути пов'язано, зокрема, з активізацією ворожого наступу. Також чимало солдатів російської армії добровільно заздалегідь просяться до українського полону.

«Кількість звернень до державного проекту «Хочу жити» з боку російських загарбників і справді зросла. І кількість бажаючих здатися в полон стала більшою. Лише в рамках цього проекту уже понад 300 російських окупантів здалося в український полон», – зазначив Юсов.

Також відомо, що частина з них одразу ж виявила бажання не бути обміняними, або навіть доєднатися до Сил безпеки і оборони.

Нагадаємо, нещодавно морпіхи ЗСУ розгромили штурмовий загін росіян під Вовчанськом. Окупантів атакували з дронів.

Крім того, раніше у ГУР пояснили, чому росіяни відмовилися від наступу на Сумщину. За словами управління ГУР окупанти зазнали великих втрат у боях за Харківщину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: