Загарбники готують мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя

Читать на русском
Росіяни роблять усе можливе, щоб запровадити мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя.
Фото: ТАСС

У тимчасово окупованих районах Запорізької області окупанти усіма способами намагаються запровадити мобілізацію.

Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Іван Федоров.

«На тимчасово окупованій території відбувається саме те, що ворог називає встановленням їхньої «влади», але по-нашому це просто знущання з мешканців. Починаючи з того, що вони наразі роблять усе можливе для того, аби запровадити мобілізацію. Сьогодні вони закінчують відновлювати військовий облік. Уже протягом півроку жоден документ чи послугу неможливо отримати без постановки на облік у їхніх фейкових військкоматах та призовних столах», - розповів очільник області.

Федоров додав, що уже два місяці триває призов на строкову службу, і якщо раніше росіяни робили виняток для ТОТ, то цьогоріч призов на захоплених територіях «іде повним ходом».

«На тимчасово окупованих територіях є величезний дефіцит кадрів, починаючи від лікарів, вчителів, продовжуючи нелегальними суддями, прокурорами тощо. Так званих «фахівців» завозять з інших регіонів рф», – зазначив Федоров.

Крім того, окупанти масово залучають учнів та студентів у мілітарні організації «Юнармія», «Юг молодой». Один з основних предметів у школах – загальна військова підготовка, де хлопців і, навіть, дівчат, вчать керувати дронами та поводитися з військовою зброєю.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомлялось, що росія готується залучити до війни в Україні ще 200-300 тисяч військових. Їхня мета — відкрити новий фронт на півночі.

У зв'язку з цим у рф планують закрити щонайменше 57 колоній через мобілізацію ув'язнених на фронт в Україну. Додають, що деякі ув'язнені добровільно вступають до армії через обіцянки анулювання судимостей та виплати грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: