У Польщі заговорили про повне закриття кордону з Білоруссю

Читать на русском
У Польщі почали обговорювати повне закриття кордонів з Білоруссю. Причина – напруга на кордоні через мігрантів.
Фото: Страна.ua

На польсько-білоруському кордоні посилюється напруга через мігрантів, тому Польща розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску для попередження подальшого напливу.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Tvn24.

Польща тимчасово закриє прикордонну зону з БілоруссюУ Польщі хочуть на три місяці заборонити доступ до прикордонної зони з Білоруссю через зростання міграційного тиску.

«Зараз ми вивчаємо, які наслідки це матиме для нашої економіки й місцевих громад», – зазначив посадовець.

Зараз Польща, як і декілька років тому, страждає від навали мігрантів. Вони намагаються потрапити до Європейського Союзу з території Білорусі. Глава МЗС Польщі вважає, що це відбувається під контролем білоруських та російських служб.

«Особливо шокує те, що функціонери білоруської держави інструктують цих людей, як бити польських солдатів і польських прикордонників навіть тоді, коли наші хлопці в бронежилетах. Це геть неприйнятно», – розповів Сікорський.

Остаточне рішення щодо закриття пунктів пропуску буде ухвалене після аналізу його наслідків.

Нагадаємо, в кінці травня Міністерство внутрішніх справ Польщі ініціювало закриття прикордонної зони з Білоруссю на 90 днів на тлі напруженості на кордоні.

Разом з тим Польща запровадила обмеження на вільне пересування працівників російських дипломатичних представництв на території країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: