На російському Кавказі відбулася серія терактів – подробиці

Читать на русском
У рф відбувається серія терактів у Дагестані та на кордоні з Абхазією, внаслідок стрілянини є загиблі і поранені. Невідомі також підпалили синагогу.
Ілюстративне фотоФото: росЗМІ

У неділю, 23 червня, групи озброєних людей влаштували серію терактів у російському Дагестані. Невідомі обстріляли синагогу, церкву і наряд поліції у місті Дербент. Також про стрілянину повідомляють у столиці Дагестану Махачкалі. При цьому, інша група невідомих відкрила стрілянину на кордоні росії та Абхазії.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Найкривавіші теракти у світі у 2023 роціПісля стрілянини в університеті Праги пропонуємо згадати найкривавіші теракти, які сталися у світі у 2023 році.

За даними росЗМІ, група невідомих з автоматичної зброї обстріляли синагогу та церкву. Інцидент стався близько 17:50 за місцевим часом.

«Невідомі почали стріляти у співробітників поліції близько 17:50. Через 10 хвилин до поліції почали надходити дзвінки про стрілянину в районі церкви на вулиці Леніна. Потім нападники перейшли до синагоги. Підозрювані можуть ховатися на білому автомобілі. Поліцію Дербента піднято по тривозі», - йдеться у повідомленні.

У місцевих пабліках почали публікувати відео з масштабною пожежею у місцевій синагозі. За попередніми даними там відомо вже про дві жертви, ще одна особа була госпіталізована.

Повідомляється про загибель 5 співробітників поліції як у Махачкалі, так і в Дербені. Окрім того, ще 9 отримали поранення.

Ймовірно, людей, які обстріляли православний храм у Дербенті було п'ятеро. У регіоні ввели план «Перехоплення».

Біля палаючої синагоги було виявлено труп чоловіка з простреленою головою. Ще одного чоловіка госпіталізували з опіками. А під час нападу на православну церкву у Дербенті було вбито священника - 66-річному чоловіку перерізали горло.

При цьому, росЗМІ почали повідомляти про стрілянину у Махачкалі. Там невідомі на вулиці Єрмошкіна обстріляли пост ДПС. На опублікованих відео видно, як палає авто правоохоронців. За попередніми даними, один працівник поліції помер, ще шість - поранено. У місті також оголошено план «Перехоплення».

Водночас, стрілянина також відбулася на кордоні росії та Абхазії. Видання ТАСС із посиланням на місцеву прокуратуру пише, що стрілянина сталася в Гагрському районі Абхазії. Загинула одна людина, ще троє зазнали поранень.

Російські ЗМІ повідомляють про те, що невідомі відкрили стрілянину на кордоні в районі КПП на річці Псоу.

«Зіткнення тривають на вулиці Магомедгаджієва в Махачкалі», - повідомили у МВС рф.

Згодом місцеві Telegram-канали опублікували кадри, на яких видно двох ліквідованих терористів, що напали на поліцейських. Офіційно російські силові структури цю інформацію наразі не прокоментували.

Нагадаємо, увечері 22 березня перед початком концерту в Crocus City Hall у Підмосков'ї увірвалися чоловіки та відкрили вогонь по відвідувачах та персоналу. Пізніше вони влаштували у будівлі пожежу, загинуло 144 особи, понад 550 постраждали.

Також сьогодні окупаційна влада Криму заявила про українську атаку на Севастополь, внаслідок якої загинуло 5 людини, з яких 3 дітей, і поранено понад 120 осіб. Зокрема, серед жертв - донька заступника мера Магадану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: