Атака на Севастополь: рф заявила про 5 загиблих, серед них донька заступника мера Магадану

Читать на русском
У Міноборони країни-агресора заявили про атаку нібито по цивільній інфраструктурі міста Севастополь. А у соцмережах заявляють про загиблих на одному з пляжів Севастополя.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Окупаційна влада Криму заявила про українську атаку на Севастополь, внаслідок якої загинуло 5 людини, з яких 3 дітей, і поранено понад 120 осіб. Зокрема, серед жертв - донька заступника мера Магадану.

Про це повідомляють так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв, а також пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС у Telegram.

Як зазначається, у Міноборони країни-агресора заявили про атаку нібито «по цивільній інфраструктурі міста Севастополь поставленими США оперативно-тактичними ракетами «ATACMS», спорядженими касетними бойовими частинами».

«Губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв заявив про 3 загиблих, з яких двоє дітей, і близько 100 постраждалих. Він також поскаржився, що удар стався у свято Трійці.

Пізніше Развожаєв заявив, що кількість жертв зросла до п'яти, з них троє дітей.

Помічник глави МОЗ рф заявив, що внаслідок обстрілу Севастополя поранення і травми дістали 124 людини, зокрема 27 дітей. А у соцмережах заявляють про загиблих на пляжі «Учкуївка» в Севастополі.

Водночас, мер Магадана Юрій Гришан повідомив, що внаслідок обстрілу загинула дочка заступника мера Магадана Олега Авер'янова, яка перебувала на відпочинку з батьками в Севастополі.

Крім того, за словами окупантів, п'ятеро дітей перебувають у реанімації, інші постраждалі дістали поранення легкої та середньої тяжкості.

Згідно з інформацією місцевих пабліків, у Севастополі спрацювала ППО і нібито збила 5 цілей.

Нагадаємо, в окупованому Криму вранці 20 червня лунали вибухи на мисі Чауда. З цієї локації російські війська здійснюють пуски ударних дронів по Україні.

Також писали, що Сили оборони України вночі 30 травня успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу. Вона активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: