У ЗСУ спростували повну окупацію Новоолександрівки на Покровському напрямку

Читать на русском
Інформація про повну окупацію Новоолександрівки на Покровському напрямку не відповідає дійсності, заявили у ЗСУ. На вулицях населеного пункту тривають бої.
Ілюстративне фотоReuters

Населений пункт Новоолександрівка на Покровському напрямі не був повністю окупований російськими військами.

Спростування інформації від DeepState опублікувала 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Аналітики ISW підрахували, скільки території окупанти захопили з початку рокуЗа даними аналітиків Інституту вивчення війни, з початку 2024 року російська армія захопила близько 752 квадратних кілометрів території України.

У бригаді наголосили, що значна частина Новоолександрівки зайнята окупантами, але не вся – повністю населений пункт ворог не контролює.

«Наразі на його вулицях точаться важкі бої. Переважаючий у силах противник пре несамовито, але бійці 110-ї ОМБр спільно з суміжними підрозділами надзусиллями стримують його дикий натиск. Частина населеного пункту, в яку прорвався ворог перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи, для вибиття звідти окупантів. Тривають бої, ситуація під контролем підрозділів Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

У ЗСУ закликали не розповсюджувати неперевірену інформацію.

Нагадаємо, напередодні ввечері в Генштабі повідомили, що за Новоолександрівку продовжуються бої.

Раніше у DeepState стверджували, що росіянам вдалося захопити селище Шуми у Бахмутському районі Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: