Аналітики ISW підрахували, скільки території окупанти захопили з початку року

Читать на русском
З початку цього року російські окупанти захопили близько 752 квадратних кілометрів території України.
Getty Image

З початку цього року російські окупанти захопили близько 752 квадратних кілометрів території України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Аналітики розповідають, що попри те, що окупанти досягли тактичних успіхів на півночі Харківської області на початку травня, міністр оборони рф Андрій Бєлоусов сильно переоцінив просування російських військ в Україні з початку 2024 року. Відомо, що 31 травня він заявив, що російські війська вже захопили 880 квадратних кілометрів. Проте в ISW мають докази, що ця цифра не відповідає дійсності.

«ISW виявила докази, які підтверджують, що російські війська захопили лише приблизно 752 квадратних кілометрів у 2024 році», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, станом на п’ятницю, 31 травня, на Харківському напрямку російська армія перейшла до тактики масового ураження українських позицій артилерією та ударами КАБів. До того ж, аби підтримувати активні штурмові дії, ворог намагається залучати резерви з числа 44 та 11 армійських корпусів.

Раніше головком ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що армія рф нарощує угруповання в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: