Рф намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів – ЗСУ

Читать на русском
Загарбники намагаються залучати резерви з двох армійських корпусів, щоб підтримувати активні штурмові дії на Харківському напрямку.
mil.in.ua

Загарбники намагаються залучати резерви з двох армійських корпусів, щоб підтримувати активні штурмові дії на Харківському напрямку.

Про це в етері телемарафону розповів речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

Зеленський назвав співвідношення втрат ЗСУ та окупантів під час наступу на ХарківщиніНа півночі Харківської області, де окупанти розпочали наступ понад два тижні тому, втрати складали вісім російських солдатів до одного українця.

Станом на п’ятницю, 31 травня, на Харківському напрямку російська армія перейшла до тактики масового ураження українських позицій артилерією та ударами КАБів. До того ж, аби підтримувати активні штурмові дії, ворог намагається залучати резерви з числа 44 та 11 армійських корпусів.

«Ворог не припиняє спроб і намагається підтримувати свої активні штурмові дії за рахунок того, що маневрує резервами, підрозділами, зокрема, є інформація про переміщення ворожих підрозділів, які належать до 44 та 11 армійських корпусів, які ворог намагається залучити там для проведення бойових дій. У нього цих сил і засобів наразі не вистачає», – заявив Волошин.

Сили оборони роблять все можливе, щоб зміцнити оборону і тримати ворога під вогневим контролем, а також намагаються контролювати ситуацію на тому напрямку і не дати ворогу можливості просуватись. Наразі українські захисники не дають окупантам закріпитись у Вовчанську і контролюють понад 70% міста.

Раніше головком ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що армія рф нарощує угруповання в Харківській області.

Також стало відомо, що війська країни-агресора завдають ударів по Харківській області з авіації ракетами та бомбами ФАБ-500, а також останніми днями окупанти почали бити по Вовчанську з важких вогнеметних систем ТОС2 «Сонцепьок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: