ВАКС відпустив під особисте зобов'язання депутата сільради з Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд змінив запобіжний захід підозрюваному депутату однієї з сільських рад на Київщині.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід депутату Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області Олегу Швидкому з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. НАБУ і САП підозрюють його у справі про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відправив під нічний домашній арешт депутата Швидкого. На Швидкого також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив продовжити домашній арешт. Утім суддя вирішив відпустити депутата Швидкого під особисте зобов'язання. Перелік обов'язків йому залишили без змін.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку тримання підозрюваного (Швидкого – ред.) під домашнім арештом у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених слідчим суддею, визначити два місяці, тобто до 14 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких колишній голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: