Ізраїль завдав удару по центру допомоги від ООН, є загиблі

Читать на русском
У неділю, 23 червня, Ізраїль вдарив по навчальному коледжу поблизу міста Газа. Загинули 8 палестинців.
Фото ілюстративне: Reuters

У неділю, 23 березня, під час ізраїльського авіаудару по навчальному коледжу поблизу міста Газа загинули вісім палестинців.

Про це повідомляє Reuters.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

Удар вразив частину професійно-технічного коледжу, яким керує агентство ООН у справах палестинських біженців UNRWA, який зараз надає допомогу переміщеним сім'ям.

Фотокор Reuters побачив повністю зруйнований малоповерховий будинок і тіла, загорнуті в ковдри, що лежали біля дороги.

За даними ізраїльських військових, це місце, яке, за їхніми словами, в минулому слугувало штаб-квартирою UNRWA, нині використовується бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду. Перед ударом були вжиті запобіжні заходи, щоб зменшити ризик заподіяння шкоди цивільному населенню.

«Сьогодні вранці (у неділю) винищувачі ЦАХАЛу під керівництвом розвідки завдали удару по об'єктах терористичної інфраструктури, у яких діяли терористи ХАМАСу та Ісламського джихаду. Це ще один приклад систематичного використання ХАМАСом цивільної інфраструктури й цивільного населення як живого щита для своєї терористичної діяльності», – ідеться в заяві військових.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористам «Хезболли».

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про розпуск військового кабінету країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: