У Саудівській Аравії стрімко зростає число загиблих паломників

Читать на русском
У Саудівській Аравії стрімко зростає кількість загиблих через аномальну спеку паломників. Зараз це майже 1,3 тисячі осіб.
Фото: Depositphotos

Кількість паломників, які загинули в Саудівській Аравії під час хаджу в Мекку, перевищила 1,3 тисячі осіб.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Фахд бен Абдель Рахман аль-Джаляджель.

«Число смертельних випадків під час хаджу становить 1301 особу. Серед загиблих прочан 83% не мали відповідної візи», - йдеться у повідомленні.

Здебільшого смерть наставала через зневоднення та фізичне виснаження на тлі аномальної спеки. Температура у Мецці у ці дні досягала плюс 47 градусів.

Саудівська Аравія вимагає від кожного паломника придбати одну з 1,8 мільйона наявних ліцензій для легального доступу до Мекки. Ці ліцензії можуть коштувати кілька тисяч доларів США. Паломники без ліцензії, як правило, не подорожують в організованих туристичних автобусах з кондиціонерами і не мають вільного доступу до води та їжі.

Торік під час хаджу загинули щонайменше 240 людей. З нездужанням через спеку зіткнулися 10 тисяч паломників.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що цьогорічне паломництво Хадж до Мекки відбулося в умовах екстремальної спеки, коли температура постійно перевищувала середні показники.

Також нещодавно Ізраїль ввів обмеження на подорожі для українців. Україна готує симетричну відповідь, що в свою чергу вплине на на тисячі релігійних паломників, які щорічно відвідують Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: