Саудівська Аравія відмовилась від участі в Саміті миру – ЗМІ

Читать на русском
Саудівська Аравія не поїде на Саміт миру, бо там не буде представників росії. Офіційного підтвердження цього рішення наразі немає.
Фото: Associated Press

Саудівська Аравія не планує брати участь в організованому Україною Глобальному саміті миру, який пройде в середині червня у Швейцарії.

Про це пише Bild із посиланням на DPA.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Джерела видання в дипломатичних колах в Ер-Ріяді стверджують, що причиною цього рішення нібито є те, що на саміті не буде представника росії.

Офіційного підтвердження рішення Саудівської Аравії поки немає.

Нагадаємо, у неділю президент України Володимир Зеленський заявив, що за підтримки Китаю, який також відмовився від участі у Глобальному саміті миру, війна рф проти України буде йти довше, і що Пекін допустив стратегічну помилку, підтримуючи агресора.

Як відомо, Україна розраховує, що якомога більше країн світу візьмуть участь у мирній конференції 15 і 16 червня у Швейцарії. Київ сподівається посилити тиск на рф, щоб завершити війну.

Наразі свою участь у заході вже підтвердили 90 країн. Голова ОПУ Андрій Єрмак говорив, що на перший Глобальний саміт миру росію не запрошуватимуть. А от на другий, вважає Єрмак, росіян можна покликати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: