Оновлення військово-облікових даних: у Міноборони розповіли, скільки українців придатні до служби

Читать на русском
За інформацією Міноборони, до служби у ЗСУ придатні 1,1 млн українців, які за останній місяць оновили дані.
Фото: УНІАН

Серед військовозобов'язаних українців, які за останній місяць оновили свої дані, один мільйон та сто тисяч придатні до мобілізації.

Таку цифру в ефірі Армія TV назвав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Це важлива інформація, бо багато заброньованих, багато тих, хто має право на відстрочку. Тобто мільйон і сто тисяч можуть бути мобілізованими і, відповідно, стати до лав Сил оборони», – повідомив Лазуткін.

На сьогоднішній день свої військово-облікові дані оновили 2,3 мільйона українців, у тому числі через додаток «Резерв+» – 1,78 мільйона.

«Зрозуміло, що найближчими днями вони не зможуть допомогти тим військовослужбовцям, які захищають нашу країну, але в перспективі це дуже важливо, бо йдеться про покращення військового обліку. Країна має знати, на кого розраховувати під час захисту», – додав спікер.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, приблизний мобілізаційний резерв України становить 5 мільйонів чоловіків.

Раніше секретар комітету з нацбезпеки Роман Костенко заявив, що у травні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців загалом. За його словами, за збереження нинішніх темпів мобілізації восени до Ради можуть внести законопроєкт про демобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: