Радники Трампа представили йому план «припинення війни» в Україні – Reuters

Читать на русском
Два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни в Україні на випадок його перемоги на виборах у США. Згідно з планом, Україна отримає допомогу лише якщо піде на переговори з рф.
Getty Images

Два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни в Україні, на випадок його перемоги на президентських виборах у США. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з росією.

Про це повідомляє Reuters.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Водночас, за інформацією агентства, США попередять росію, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення американської підтримки України.

План був розроблений Кітом Келлогом та Фредом Флейцем, які були керівниками штабів Ради національної безпеки Трампа під час його президентства. Він передбачає, що під час мирних переговорів має бути встановлене припинення вогню на основі переважаючої лінії фронту.

Вони представили свою стратегію Трампу, і колишній президент позитивно відреагував, сказав Флейц: «Я не стверджую, що він погодився з цим або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати зворотний зв'язок».

Агентство зазначає, що стратегія, викладена Келлогом та Флейцем, є найбільш докладним планом соратників Трампа щодо врегулювання війни.

Раніше Трамп відповів, чи надаватиме він допомогу Україні у разі обрання президентом США.

Нагадаємо, Трамп говорив, що у разі перемоги на виборах ще до інавгурації «закінчить війну в Україні». При цьому він не захотів відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: