ВРП продовжила відсторонення судді райсуду Дніпропетровщини

Читать на русском
Орган суддівського самоврядування відсторонив від розгляду справи керівника одного з райсудів на Дніпропетровщині.
фото: «Слово і діло»

Вища рада правосуддя продовжила до 25 серпня строк відсторонення голови Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана від розгляду судових справ.

Таке рішення 25 червня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«ВРП вирішила: клопотання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратур Клименка Олександра Васильовича задовольнити. Продовжити до 25 серпня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Бурхана Сергія Михайловича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ради Григорій Усик.

Раніше антикорупційний суд застосував запобіжний захід до пособника судді Бурхана.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана та пособника «на гарячому». Слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: