У Дніпрі затримали блогера-інформатора росіян

Читать на русском
36-річний блогер з Дніпра сам написав повідомлення у ворожий чат-бот, де запропонував свою допомогу у війні проти України.
фото СБУ

Служба безпеки затримала у Дніпрі інформатора російських військових, який «зливав» геолокації ЗСУ у ворожий чат-бот.

Про це СБУ повідомила у вівторок, 25 червня.

Наводив російські «Смерчі» на Харків: суд виніс вирок ворожому агентуЧоловік у Харкові на початку вторгнення рф регулярно обходив територію міста і фіксував місця базування Сил оборони.

Зловмисником виявився 36-річний блогер з обласного центру. Навесні цього року він написав повідомлення до ворожого чат-боту, де запропонував свою допомогу у війні проти України.

Чоловік почав збирати розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони у Дніпрі. Основну увагу інформатор звертав на місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ.

«Крім того, ворога цікавили координати місцевих ТЦК та логістичних баз українських захисників, а також актуальна інформація про наслідки ворожих прильотів», – йдеться у повідомленні.

Зловмисник їздив містом і відстежував потрібні йому локації, а також записував стріми, в яких виступав на підтримку окупаційних угруповань рф, закликав до насильницького захоплення влади в Україні.

Співробітники СБУ його затримали. Слідчі оголосили йому про підозру за трьома статтями ККУ:

  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);
  • ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників).

Блогер наразі під вартою, йому загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який готував фейки для росЗМІ. Також був затриманий одеський блогер, який виправдовував удари рф по готелю у Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: