Скільки дронів рф випустила по Україні цього року і скільки збила ППО: дані Повітряних сил

Читать на русском
З 1 січня 2024 року російські окупанти випустили по Україні 2277 ударних безпілотників Shahed.
Колаж 24 каналу

З січня цього року російські війська випустили територією України майже 2300 ударних безпілотників Shahed. Силам ППО вдалося знищити близько 2 тисяч запущених дронів.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«З 1 січня 2024 року російські окупанти випустили територією України 2277 ударних безпілотників типу Shahed. Протиповітряною обороною знищено близько 86 відсотків - 1953 року Шахеди», – написав Олещук.

За його словами, таких результатів вдалося досягти завдяки нарощуванню бойових можливостей мобільних вогневих груп Сил оборони України.

«Це тисячі військовослужбовців, які майже щоночі виїжджають на вогневі позиції і б'ють ворожі БПЛА з усього озброєння, що є у них», – зазначив командувач.

За його словами, йдеться про прилади нічного бачення, тепловізори, оптики, лазерні указки, прожектори, засоби РЕБ, програмне забезпечення, автомобілі високої прохідності.

Нагадаємо, під час атаки в ніч на 20 червня ППО знищила всі дрони, які летіли на Київ. Також повідомлялося, що Латвія готує до відправки до України другої партії БПЛА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: