США профінансують друк понад трьох мільйонів підручників для українських шкіл

Читать на русском
США оплатять друк понад трьох мільйонів підручників для українських початкових шкіл. Книги до вересня будуть виготовлені в Україні та доставлені до 12 тисяч навчальних закладів по всій країні.
zoda.gov.ua

США через USAID профінансують друк понад трьох мільйонів підручників для українських початкових шкіл.

Про це йдеться в заяві радника з національної безпеки Джейка Саллівана, опублікованій на сайті Білого дому.

Українці отримають по 900 гривень на книжки: деталіУкраїнці, яким з 1 січня 2024 року виповнилося 18 років, отримають сертифікат у Дії на суму 908 гривень на купівлю книг.

У Білому домі нагадали, що 23 травня російські війська знищили друкарню «Фактор-Друк» у Харкові – одну з найбільших у Європі. Харківські друкарні виробляють значний відсоток книг в Україні, зокрема підручників.

«Сьогодні ми оголошуємо, що уряд Сполучених Штатів через USAID надає допомогу у друку понад трьох мільйонів підручників для українських учнів початкової школи напередодні цього навчального року. Ці підручники будуть вироблятися в Україні та поставлятись до більш ніж 12 тисяч шкіл по всій країні. Наше послання зрозуміле: ми продовжимо підтримувати український народ у його захисті від варварської агресивної війни росії», – йдеться у заяві.

Як пише CNN, на друк підручників буде виділено приблизно 8 млн доларів. До початку навчального року у вересні в українських друкарнях буде виготовлено 3,2 млн підручників, які поширять у 12,7 тисячі шкіл по всій країні.

Нагадаємо, 23 травня під час масованого обстрілу Харкова окупанти завдали удару по друкарні, попередньо з комплексу С-300 – по цеху та прилеглій території прилетіло три ракети. Семеро людей загинули на місці, понад 20 було поранено.

Внаслідок атаки в друкарні згоріли 50 тисяч книг. Загальні збитки після обстрілу перевищили 5 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: