ЗМІ розкрили, скільки снарядів може отримати Україна до кінця року у межах чеської ініціативи

Читать на русском
До кінця поточного року союзники мають намір поставити ЗСУ близько 500 тисяч артилерійських снарядів у рамках ініціативи Чехії, повідомляють ЗМІ.
Фото: US Army

До кінця поточного року союзники мають намір поставити Збройним силам України близько 500 тисяч артилерійських снарядів у рамках ініціативи Чехії.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на неназваних представників чеського уряду.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

За даними журналістів, нові постачання боєприпасів заплановані на липень. При цьому поки що невідомо, скільки снарядів передадуть у рамках цієї партії.

У Чехії також відмовилися розкрити походження боєприпасів. Місцеві чиновники кажуть, що такий підхід дає змогу захистити політичний нейтралітет постачальників.

Нагадаємо, станом на кінець травня 15 країн Євросоюзу і НАТО виділили на ініціативу 1,6 млрд євро. Вчора стало відомо, що Україні передали першу партію боєприпасів, закуплених з ініціативи Чехії.

Раніше керівництво чеського МЗС повідомило, що з червня у рамках ініціативи ЗСУ отримуватимуть від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру щомісяця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: