НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцю «Укренерго»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру колишньому очільнику одного з департаментів нацкомпанії.
фото: НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго».

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ за оперативного супроводу СБУ на розтраті державних коштів викрито посадовця Національної енергетичної компанії «Укренерго». 26 червня 2024 року посадовцю «Укренерго» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу», – інформує САП.

За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало закупівлю компанією «Укренерго» бронежилетів за завищено вартістю. Також детективи ведуть слідство щодо закупівлі акумуляторів філією «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: