У Білому домі висловилися про план радників Трампа щодо припинення війни в Україні

Читать на русском
Представник Білого дому Джон Кірбі прокоментував мирний план для України, розроблений ключовими радниками Дональда Трампа.
Фото: AP

Представник Білого дому Джон Кірбі прокоментував «мирний план» для України, розроблений ключовими радниками експрезидента США Дональда Трампа.

Його заяву цитує Укрінформ.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Він сказав, що Білий дім не змінював своєї позиції щодо припинення війни в Україні – президент Джо Байден, як і раніше, вважає, що рішення про переговори має прийматися українським урядом.

«Ми не змушуватимемо Україну поступатися своєю територією, тому що ми розуміємо: якщо путіну дозволити завоювати Україну і підкорити її народ, будь-яку частину її народу, наслідки будуть серйозними», – заявив він.

За словами Кірбі, Байден розуміє, що «чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів». У зв'язку з цим Вашингтон має намір і надалі працювати над постачанням озброєнь для ЗСУ спільно з коаліцією із 50 держав.

Нагадаємо, згідно з планом радників Трампа, опублікованому у ЗМІ, Україна отримає військову допомогу лише у тому випадку, якщо розпочне мирні переговори з росією. Крім того, передбачається, що під час мирних переговорів має бути встановлене припинення вогню на основі наявних ліній зіткнення.

У Зеленського вже заявили, що будь-який план припинення війни з рф повинен базуватися на міжнародному праві, а мир має бути справедливим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: